Книгата се казва Когато харесванията не са достатъчни“. Авторът е

...
 
Книгата се казва Когато харесванията не са достатъчни“. Авторът е
Коментари Харесай

5 прости рецепти за истинско щастие

 

Книгата се споделя „ Когато харесванията не са задоволителни “. Авторът е лекар Тим Боно- заместник-декан на факултета по Психология във Вашингтон- университет Сент-Луис.

В книгата, той изяснява какво е належащо да направи, с цел да се усеща благополучен в нашия ултрамодерен свят, ръководен от технологиите и Instagram.

1.Разходката- това е всичко

Седенето в офиса към този момент е наречено „ най-вредният табиет “ на актуалния човек- даже спрямо пушенето. Уви, по-голямата част от времето прекарваме пред компютрите. А това усилва риска от рак, сърдечни болести, диабет, затлъстяване.

Какво да извършите? Движете се!

Извършването на физическа интензивност е потребно освен за здравето на тялото, само че и за психическото. То ни прави по-щастливи, оказва помощ ни да се съсредоточим върху някои значими задания и като цяло да ни стимулира.

 седене
Американските центрове за надзор и предварителна защита на болесттите предлагат интензивно придвижване минимум 150 минути на седмица- което значи по 20 минути всеки ден

Колкото повече се движите, толкоз повече митохондрии се създават и по този начин имате повече сила.

2.Изправете се пред огледалото и се усмихвайте

 усмивка
Ако се изправите и дадете раменете назад- това ще усили самочувствието ви и ще усъвършенства цялостното ви положение

По този метод можете да измамите мозъка си. Освен това, самият той е благополучен да бъде излъган.

Как работи?

Когато ни е хубаво, ние се усмихваме. Когато се усмихваме използваме избрани мускули на лицето, които изпращат обръщение до мозъка, че се усещаме добре. Движението и позицията на тялото също имат значение.

3.Преди лягане оставете телефона в другата стая

Така ще се чувствате по-малко раздразнени, по-щастливи и ще имате повече сила. Смартфоните съществено пречат на насладата от съня. Светлината от тези устройства пречат на естественото произвеждане на мелатонин (хормона на съня). След като сме прекарали известно време в някоя обществена мрежа, ние се вълнуваме, не можем да се отпуснем и да заспим обикновено. Повечето хора се успокояват, че през уикенда ще си наваксат. Но ние би трябвало постоянно да получаваме нужната „ доза “ сън всеки ден. Ако ритъмът изчезне, това води до стрес и отрицателни страсти.

4.Развивайте волята си

Трябва да се научите да преживявате компликациите. Ако упражнявате във фитнеса 45 минути без отмора, то по-късно сте изтощени. Но, в случай че упражнявате постоянно по 45 минути, тогава ставате все по-силни и след подготовка имате сили и да извършите нещо друго. По същия метод, полагането на старания при правенето на план, укрепва вашата воля. И в бъдеще, ще можете да работите по-ползотворно. Силата на волята е като мускул: колкото повече употребявате мозъка си, толкоз по-силен става той.

5.Спрете да снимате всяко едно нещо към вас

 

 селфи
За огромна част от хората фотографията е доста по-важна от същинската страст

Обичайното е да излезете някъде- в парка, на отмора, на празненство, вие грабвате телефона си и стартирате да снимате всичко. Правите си селфита, снимате децата, другари, забележителности. И за какво? За спомен или по-скоро за обществените мрежи? Добрият спомен от събитието остава, когато си част от него, а не когато си ангажиран да фотографираш всяка част от него. Следващия път когато извършите или видите нещо необикновено, необичайно- направете една или две фотоси. След това изключете телефона си и се наслаждавайте на мига.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР